Fuxtec - Kertigépek Online

Láncfűrész

HATÉKONY  MUNKA EGY LÁNCFŰRÉSSZEL
Különösen olyan időkben, amikor az energia árak emelkednek egyre nagyobb jelentősége lesz a  korszerű fa tüzelésnek. A cserépkályhákba , korszerű tartályos kazánokba házilag is megoldható a tűzifa összevágása. Ehhez a munkához gy fejsze is valóban nélkülözhetetlen szerszám.

Egy láncfűrésszel a vastag hosszú rönköket a megfelelő méretre vághatja.
Ez általában 35 és 40 centiméter hosszú fa hasábokat jelent. A szabály: megfelelő teljesitményű motoros láncfűrésszel dolgozzon. A hatékony daraboláshoz minimum 2-3 Le - feletti teljesitményű gépet válasszon. Mindezekkel együtt, egy fa döntéséhez is minimálisan erre a taljasiményre van szükség. A másik lényeges szempot a fűrészlánc megfelelő minősége és élessége. Sokan nem tudják, hogy 1-2 köbméter fa feldarabolása után meg kell élezni a fűrészláncot!  Ez a hatékonységot növeli, a motor terhelését pedig csökkenti.

Elektromos gépekkel ellentétben a motor erő nagyobb, nincs függés a hosszabbitó kábelektől.  Szabadon, bárhol dolgozhat. 

A fejsze, ami egy háztartásban, ahol fával fűtenek alaptartozék: 
A tüzifa feldarabolása után azt szét is kell hasogatni. ehhez elengedhetetlen egy jó fejsze. Konkrétan hasító fejszét ajánlott. Ezzel szorulás, erőlködés nélkül tud dolgozni.

Amennyiben láncot, láncvezetőt, védősisakot és egyéb kiegészítőket keres, kattintson az ERDÉSZETI TARTOZÉKOK menüre